Преговорите с Москва няма да донесат мир, а Владимир Путин остава решен

...
Преговорите с Москва няма да донесат мир, а Владимир Путин остава решен
Коментари Харесай

Резников: Путин иска да унищожи Украйна и да асимилира гражданите ѝ

Преговорите с Москва няма да донесат мир, а Владимир Путин остава решен да унищожи Украйна напълно и да " асимилира "  нейните жители в Руската федерация. Това обяви някогашният украински боен министър Олексий Резников пред " Гардиън ".

" Русия изисква признаването на окупираните територии на Украйна като своя територия в подмяна на прекратяване на войната ", счита той. " Това обаче явно е единствено в името на едно – да спечели малко време, да се прегрупира и да реши украинския въпрос с нови запаси. Русия не признава съществуването на Украйна и украинския народ. Нейната цел е унищожаването на украинската държавност и асимилацията на украинците ".

Резников – който беше отхвърлен от поста си в неделя от президента Володимир Зеленски – съпостави апелите към Украйна да направи териториални отстъпки с интернационалните претенции към Чехословакия от 1938 година, когато тя бе принудена да съобщи Судетската област на нацистка Германия. Трансферът се случи по избор на Обединеното кралство и Франция.

" От историята знаем, че това не спря Хитлер. Скоро по-късно Третият райх имаше цялостен надзор върху това, което бе останало от Чехословакия, в това число военния й боеприпас. Действията на Путин следват сходен модел ".

Напускането на Резников идва след голям брой кавги, свързани с публичните поръчки в министерството на защитата. Той не е бил персонално забъркан в корупционни схеми и е бил отхвърлен поради неуспеха да ги спре. Дипломатически източници даже показват, че Резников може да стане дипломат на Украйна в Обединеното кралство.

Пред " Гардиън " Резников показва " рецептата за победа "  на Украйна. Тя включва възстановяване на границите на страната от 1991 година, евакуиране на съветските войски, погашение на репарации и " наказване на военнопрестъпниците ". Той желае Украйна да бъде интегрирана в пактовете за сигурност и да се създадат " ремонти в интернационалното право ", с цел да се предотвратят " сходни експанзии "  в бъдеще.

Резников приканва министрите на защитата на другарски страни да продължат военната си поддръжка за Украйна.

" Призовавам за единение, храброст и консолидирани дейности. Това е единственият метод да спасим този свят от злополуката на Трета световна война ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР